materias
 colecciones
 revistas
 autores/as
 destacados
 catálogo
 
 ebooks
Ecología Política
Mientras tanto
Quaderns de la Mediterrània
Libros Libres

 

 

 

 


Gent de vidre

Imagen de  Gent de vidre El cooperativisme vidrier a Catalunya (1893-2010)

Gent de vidre


El cooperativisme vidrier a Catalunya (1893-2010)
Jordi Ibarz Gelabert
Martín Iturralde VallsAntrazyt, 471
ISBN: 978-84-9888-818-8
Año Publicación: 2018
páginas: 296
PVP: 22 €
Índice y prólogo_Gent de vidre
Bookmark and Share

Gent de Vidre pretén recuperar des d’una perspectiva crítica una part poc coneguda del passat obrer de Catalunya. Des de finals del segle xix a principis del segle xxi es van endegar diverses cooperatives de producció de vidre, que en determinats moments esdevingueren actors importants del sector. Algunes tingueren una dilatada existència. En el llibre hi ha una anàlisi de l’evolució de la indústria vidriera d’aquest llarg segle xx, una visió de conjunt de l’evolució del cooperativisme vidrier a Catalunya, així com els relats monogràfics de les 25 cooperatives vidrieres de les quals s’ha pogut documentar la seva existència. A més d’una anàlisi històrica, el llibre vol ser una contribució als debats suscitats amb el nou interès pel cooperativisme sorgit en els darrers temps.

Els seus autors, Jordi Ibarz i Martín Iturralde, són professors d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona, membres del grup de recerca “Treballs, institucions i gènere” i especialistes en la història del treball.

Aquesta obra va ser possible gràcies a la Beca Joan Peiró, que convoca bianualment la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró (3a edició, 2014), i de la qual van ser guanyadors en Jordi Ibarz i en Martín Iturralde.