materias
 colecciones
 revistas
 autores/as
 destacados
 catálogo
 
 ebooks
Ecología Política
Mientras tanto
Quaderns de la Mediterrània
Libros Libres

 

 

 

 


 noticias

Presentació del llibre GAS AMAZÓNICO de Marc Gavaldŕ

Dijous, 19 setembre, 19.30h. Llibreria de la Plata. SABADELLPresentació del llibre GAS AMAZÓNICO. Los pueblos indígenas frente al avance de las fronteras extractivas del Perú" , Editorial Icaria, 2013

Una investigació de socarrel al cor de l´Amazonia peruana, on la pugna entre corporacions gasíferes (Repsol, Hunt, Pluspetrol) i les comunitats indígenes de les čtnies Ashanika, Nahua i Matsiguenga prčn matissos insospitats. L´aďllament del conflicte invisibilitza les resistčncies i facilita l´impunitat d´unes corporacions convençudes a exportar gas als mercats globals, destruint al seu pas, les cultures dels boscos amazňnics.

Gas Amazónico ha comptat amb el recolzament del projecte de Governança Ambiental (ENGOV) de l´Institut de Cičncia i Tecnologia Ambiental de la UAB (http://www.engov.eu) i la sinčrgia del projecte documental Alerta Amazňnica (http://alertamazonica.wordpress.com)
 
Marc Gavaldŕ, ambientňleg i documentalista, ha publicat nombrosos llibres i documentals que denuncien la vulneració dels drets humans per part de les companyies petrolieres a Amčrica Llatina, entre ells La Recolonización (Ed. Icaria), Patagonia Petrolera (Bardo ed.) o Zonas de Sacrificio (América Libre). Des de fa més d´una dčcada, denuncia els delictes ambientals de Repsol a través de la campanya Repsolmata.

Ressenya: http://servindi.org/actualidad/90264Gas Amazónico
Los pueblos indígenas frente al avance de las fronteras extractivas en Perú