Narcís Monturiol

Nuevo producto

Autor: Raül Aguilar Cestero

Colección: Fuera de colección

Páginas: 144

Año: 2018

ISBN: 978-84-9888-852-2

Descargar PDF: Índice y prólogo Narcis

Añadir a Comparar

Quan ens referim a la memòria històrica normalment pensem en el franquisme o bé en la guerra, o fins i tot en la Segona República. Però poques vegades som conscients que la pèrdua de memòria afecta molt més enllá. Patim un desconeixement clamorós pel que fa a les persones i organitzacions republicanes i d esquerres del segle xix. Per exemple, no era estrany que durant el franquisme ens expliquessin que l inventor del submarí era Isaac Peral. Els franquistes sabien qui era Monturiol, nosaltres no. En honor a la veritat hem de dir que el pobre Peral deia que les felicitacions que li donaven a ell al 1889 les havien de donar a Narcís Monturiol.

Aquests llibrets de les edicions de la UPEC l any passat ho vam fer sobre Abdó Terradas ens il luminen una mica en aquest món de personatges, revistes i partits que si s haguessin produt a França, no diguem als EUA, i ja haurien estat objecte de desenes de pel lícules.

En aquest brillant text de Raül Aguilar, hi surten espurnes d aquest ambient de gent avançada que ens pot guiar en temps d incerteses i perplexitats. En aquest pròleg, sense explicar-vos el que ve després, intentaré aportar-hi alguna reflexió.

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escribe tu opinión

Narcís Monturiol

Narcís Monturiol

Autor: Raül Aguilar Cestero

Colección: Fuera de colección

Páginas: 144

Año: 2018

ISBN: 978-84-9888-852-2

Libros relacionados

Categorías

¡Producto agregado con éxito a la comparación de productos!