materias
 colecciones
 revistas
 autores/as
 destacados
 catálogo
 
 ebooks
Ecología Política
Mientras tanto
Quaderns de la Mediterrània
Libros Libres

 

 

 

 


Conversa entre TERESA FORCADES i ESTHER VIVAS. 4a edició

Imagen de  Conversa entre TERESA FORCADES i ESTHER VIVAS. 4a edició Sense por.

Conversa entre TERESA FORCADES i ESTHER VIVAS. 4a edició


Sense por.
Esther Vivas
Teresa ForcadesMás Madera, 100
Análisis contemporáneo
Política
ISBN: 9788498885262
Año Publicación: 2013
páginas: 104
PVP: 9 €
Bookmark and Share

Teresa Forcades, doctora en salut pública i teologia, i Esther Vivas, activista i investigadora en moviments socials, ens parlen de manera contundent de la violència del sistema. S´assenyala, sovint, des dels mitjans de comunicació i el poder, la violència d´aquells que protesten al carrer, però els que ocupen bancs, pisos buits, escoles... tan sols reivindiquen una democràcia de veritat. En canvi, el que és extremament violent és el sistema actual que condemna a la fam en un món on abunda el menjar; que expulsa la gent de casa seva quan hi ha milers d’habitatges buits; que ens exclou de la sanitat i l´educació pública mentre augmenten les inversions en l´àmbit privat. Aquests abusos instituïts en el sistema són terrorisme d’Estat.

Ens diuen que democràcia és viure en llibertat, però on és la llibertat capitalista que valora el risc com un valor de l’economia quan es rescaten bancs? I, en canvi, hem tingut la llibertat de dir que no volem pagar el deute privat? La profunditat de la crisi i l´augment de la indignació fa caure la careta al sistema. Hem perdut la por i la legitimitat del carrer qüestiona la legalitat del poder. Aquest llibre demostra que som moltes les persones que reivindiquem la política com la lluita quotidiana pels nostres drets.


A dues veus és un projecte pensat des de la urgència. La urgència d´un canvi. La crisi regeix les nostres vides de múltiples formes i ha fet evident el final d´un sistema polític i institucional caduc. Són necessaris més que mai la confluència, l´entesa i el debat per generar una ruptura amb el passat recent, afavorir el canvi des de la societat civil i poder construir una societat més justa i democràtica.

A dues veus proposa una sèrie de converses on tenen la paraula homes i dones valentes, membres de moviments, sindicats, partits, organitzacions ciutadanes, plataformes... Persones amb propostes per abordar amb total llibertat el repte de recuperar el present.


Información Relacionada


Noticias relacionadas