materias
 colecciones
 revistas
 autores/as
 destacados
 catálogo
 
 ebooks
Ecología Política
Mientras tanto
Quaderns de la Mediterrània
Libros Libres

 

 

 

 


Conversa entre Pau Llonch i Josep Manel Busqueta

Imagen de  Conversa entre Pau Llonch i Josep Manel Busqueta Fre d’emergència

Conversa entre Pau Llonch i Josep Manel Busqueta


Fre d’emergència
Josep Manel Busqueta
Pau LlonchMás Madera, 112
Análisis contemporáneo
Economía
Política
ISBN: 9788498886061
Año Publicación: 2014
páginas: 96
PVP: 9 €
Pròleg d'Isabel Vallet Sànchez
Bookmark and Share

«És necessari tallar la metxa abans que la guspira arribi a la dinamita»

El capitalisme és un sistema depredador: el seu principal objectiu és el màxim benefici sense cap mena de consideracions humanes, socials o ambientals. Un tren en marxa que accelera cada cop més fagocitant treballadors i recursos naturals. Una veloç catàstrofe que ens pot conduir al col·lapse.

Davant d’això, Pau Llonch i Josep Manel Busqueta, tots dos del Seminari d’Economia Crítica Taifa, proposen activar un fre d’emergència que aturi aquesta voràgine. La revolució, amb tota la seva complexitat i senzillesa, ha de ser aquest fre que aturi en sec el sistema. Ni abaixar la velocitat ni prendre una altra via són opcions per als dos autors: el capitalisme no és reformable. Analitzen el sistema econòmic actual sense concessions, reivindicant l’economia política i el marxisme com a eines d’anàlisi clau.

Aquest llibre transcriu una conversa rigorosa i divulgativa que analitza l’economia i la política des d‘una perspectiva local a una global (Catalunya, Sud d’Europa, el món) i les possibles respostes que facin possible activar el fre i tallar la metxa, tal com va dir Walter Benjamin.
Noticias relacionadas