Converses sobre creixements i col·lapses

Nuevo producto

Autor: Joaquim Sempere

Pàgs. 242

ISBN: 9788419778482

Fora de col·lecció

Añadir a Comparar

En aquest llibre s’exposen els motius d’inquietud per la crisi ecològico-social a través d’una conversa entre sis personatges que ho aborden amb preocupacions i arguments complementaris o contraposats.
Els combustibles fòssils provoquen el canvi climàtic, i l’horitzó del seu exhauriment ja és a la vista. Cal un altre model energètic, que no pot ser altre que de fonts renovables. Però aquestes fonts no proporcionen tanta energia d’alta densitat: caldrà viure sense la plètora energètica
a què ens hem acostumat i anar a una economia de dimensions menors, menys impactes ambientals i més frugalitat. Poca gent s’imagina la transformació que aquest canvi provocarà en les maneres de fer i els hàbits considerats avui normals per una àmplia minoria privilegiada del planeta. L’herència destructiva de l’industrialisme i del capitalisme obligarà a contenir el consum, gestionar la vida ecosocial en termes inèdits i combatre les desigualtats que poden fer explosiu qualsevol intent de solució.

Atès que la població humana s’ha decuplicat en dos segles i mig, tots els problemes s’agreugen, començant per l’alimentari. No és casual que un dels protagonistes propugni una societat amb un component agrari més important, disposada a conservar les innovacions tècniques que resulti desitjable i ecològicament possible mantenir. Alimentar tothom decentment i salvar el progrés: aquest seria l’objectiu.

Col·lapse, decreixement, economia circular, capitalisme verd, desigualtats, neocolonialisme…desfilen per aquestes pàgines, on el lector trobarà informació, però també reflexions sobre els obstacles per copsar una realitat difícil d’acceptar i les reaccions emocionals que suscita. I sobretot propostes d’acció alternativa orientades a evitar o minimitzar les pitjors amenaces.

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escribe tu opinión

Converses sobre creixements i col·lapses

Converses sobre creixements i col·lapses

Autor: Joaquim Sempere

Pàgs. 242

ISBN: 9788419778482

Fora de col·lecció

Libros relacionados

Categorías

¡Producto agregado con éxito a la comparación de productos!